Groothandel naturlijke cosmetica. ‘Is dit product wel natuurlijk?’ Wij durven te wedden dat jij deze vraag regelmatig van je klanten krijgt. Logisch, want natuurlijke huidverzorging is hartstikke hip. Steeds meer mensen willen cosmetica die écht veilig is, écht natuurlijk. Maar wat is nu eigenlijk echt natuurlijk? Wat zijn natuurlijke merken? En waar vind je natuurlijke huidverzorging?

Wat is natuurlijke huidverzorging?

Helaas is het begrip ‘natuurlijk’ wat vaag. De term is niet beschermd, wat in feite inhoudt dat elke fabrikant die een natuurlijk ingrediënt toevoegt, zijn product natuurlijk kan noemen. Heel misleidend, vinden wij. Als groothandel in natuurlijke huidverzorging, vinden we eerlijkheid en transparantie super belangrijk. Een product is volgens ons natuurlijk als het enkel natuurlijke en biologische ingrediënten bevat. De samenstelling is dus geheel vrij van chemische toevoegingen, zoals synthetische geur- en kleurstoffen, PEG-nummers, siliconen en parabenen. Gewoon puur natuurlijk, zoals de natuur het bedoeld heeft.

Natuurlijke huidverzorging is een trend. Mensen kiezen heel bewust voor veilig, voor goed, voor ’gif-vrij’. Steeds meer toevoegingen die in reguliere huidverzorging gedaan worden, komen namelijk in opspraak. Het is niet alleen een feit dat ze de huid irriteren, ze worden vaak ook in één adem genoemd met gezondheidsklachten. Daarnaast hebben chemische toevoegingen in huidverzorging ook nog eens hun negatieve weerslag op het milieu. Denk aan plastic deeltjes in scrubs en tandpasta die allemaal terecht komen in de zee en daar afschuwelijke gevolgen voor de dieren hebben. Of aan chemische toevoegingen in zonnebrand die het koraalrif vernietigen. Yaviva kiest 100% voor producten waaraan je niet hoeft te twijfelen.

Groothandel natuurlijke huidverzorging

Wat verwacht de consument van natuurlijke huidverzorging?

De consument is kritisch. Hij wil precies weten wat er wel en wat er niet in zijn product zit, en liefst ook nog waar al die ingrediënten vandaan komen. Wordt er voor het winnen van ingrediënten wel verantwoord met het milieu omgegaan? Worden de producten niet op dieren getest? Krijgen boeren en telers die de ingrediënten leveren wel een goede prijs? Is dit product wel echt veilig voor mijn huid en mijn gezondheid en die van mijn gezin?

Yaviva is de groothandel in natuurlijke huidverzorging

Op alle bovenstaande vragen kunnen wij antwoorden met een volmondig ‘JA’. Wij kunnen jou helpen om je assortiment deels of zelfs volledig natuurlijk te maken zodat jij straks ook met een volmondig ‘JA’ kunt antwoorden op deze vragen van je klanten. Al onze producten zijn verrijkt met natuurlijke en biologische ingrediënten en zijn vrij van chemische toevoegingen in welke vorm dan ook. Tenslotte staan wij garant voor een eerlijke behandeling van mens, dier en milieu in elke stap van het productieproces van de producten die wij verkopen.