Groothandel Rosenrot zero waste solid cosmetics

Groothandel Rosenrot zero waste solid cosmetica – onze koningin van de ‘Zero Waste Solid Cosmetica’. 0% afval, 0% water, 100% natuurlijk en biologisch gecertificeerd

Rosenrot Solid Cosmetics – Pionier van solide natuurlijke cosmetica

Groothandel Rosenrot zero waste solid cosmetica – De Rosenrot fabriek staat in Eutin, een Duits stadje nabij Hamburg. En als je de hal binnenkomt is het eerste wat je opvalt de heerlijke geuren! Soms ruikt het delicaat bloemig, soms ruikt het naar fruit; mandarijn of citroenachtig en soms naar fijne amandelen of walnoten en soms naar de wat warmere geuren zoals vanille.

Kijkend over de schappen in de productieruimte en in het magazijn vallen de prachtige vormen en de pastel tinten van onze solid natuurcosmetica op, dit is hoe cosmetica zou moeten zijn. En loop je verder, richting de logistieke afdeling waar alles zorgvuldig wordt verpakt, dan vallen de prachtig vormgegeven verpakkingen op. Het zijn net allemaal kleine cadeautjes …

distributeur groothandel shampoo bars en solid cosmetics Rosenrot
distributeur groothandel natuurlijke en biologische shampoo bars

Rosenrot staat voor genieten, geven en beleven

Eén ding wordt al snel duidelijk: Rosenrot staat voor het genieten van producten, zowel visueel als tijdens het gebruik. Maar ook voor delen, cadeautjes geven en beleven. En dit alles met veel aandacht van duurzaamheid! Sterker nog, die duurzaamheid is de reden waarom Rosenrot ooit is opgericht. De basisgedachte was, om onnodige plastic verpakkingen in de badkamers te vermijden.  Plastic lijkt wel de norm voor douchegels, shampoos en andere natuurlijke(!) cosmetische producten. En al dat gebruik van plastic is niet goed voor onze gezondheid en zeker niet goed voor de gezondheid van onze aarde … want iedereen weet immers: ‘plastic soep is vies!’

Rosenrot: zero waste cosmetica

Omdat er geen vaste “zero waste” natuurlijke cosmetica op de markt was, had de oprichter van het bedrijf, Karin Ziesmer, haar belangrijkste ervaring in de vorm van een action cam-video – opgenomen op de voorkant van de surfplank van haar zoon. De beelden waren schokkend! De grote hoeveelheid plastic afval aan de kust werd zichtbaar en toen ze vervolgens in haar eigen badkamer alle plastic verpakkingen zag schrok ze zich een hoedje. Het idee achter Rosenrot is daar ter plekke in de badkamer ontstaan. Karin ontwikkelde haar eigen recepten totdat het bedrijf in 2015 klaar was om opgericht te worden. Daarna begon alles te rollen – vooral toen de eerste afvalvrije winkels in Duitsland opengingen. Ze namen enthousiast de innovaties op het gebied van natuurcosmetica van Rosenrot in zich op en namen deze op in hun zero-waste assortiment.

Rosenrot biologisch gecertificeerde cosmetica

Rosenrot heeft nu meer dan 30 mensen in dienst en biedt een volledig assortiment van top tot teen producten voor persoonlijke verzorging, waaronder vaste shampoo, conditioner, douchegel, body butter, badmelk. De producten zijn door ECOCERT gecertificeerd volgens de hoogste normen van COSMOS NATURAL of COSMOS ORGANIC. Als Duits bedrijf wordt zoveel mogelijk aandacht besteed aan de regionale herkomst van de ingrediënten, bijvoorbeeld rozenbottelzaadolie en het Rügen geneeskrijt in de badmelk. Bovendien wordt speciale aandacht besteed aan het milieuvriendelijke verzendmateriaal en de CO²-compensatie van het transport, omdat het duurzaamheidsconcept niet stopt bij het product, maar zich uitstrekt over alle bedrijfsniveaus.

Rosenrot is handmade solide / vaste cosmetica

Rosenrot blijft trouw aan het idee van handwerk, alleen zo kan Rosenrot de kwaliteit garanderen. Want Rosenrot is niet voor niets de koningin onder de solide cosmeticabedrijven. Het handwerk stelt ons in staat om unieke producten te creëren in veel hogere kwaliteit en dus aanzienlijk betere resultaten in de voedende eigenschappen van de producten. De test is het zelf proberen, wij zijn er 100% van overtuigd dat je verstelt staat van de kwaliteit, werking én geurbeleving.

Rosenrot staat voor gecertificeerde solide natuurlijke cosmetica, handwerk van topkwaliteit en een oorsprong in Noord-Duitsland. Momenteel is Rosenrot een drijvende kracht achter de zero-waste-beweging in heel Europa. En Yaviva als groothandel Rosenrot zero waste solid cosmetica staan hier natuurlijk helemaal achter!

Distributeur groothandel zero waste cosmetics zero water
Groothandel zero waste cosmetica

Opweg naar zero waste cosmetica; verantwoord en duurzaam verpakken

‘We moeten een einde maken aan deze plastic waanzin! Nogmaals, onze filosofie is altijd het goede voorbeeld te geven.’

Verpakking gereduceerd

 • Zepen en ‘bits’ worden kunnen verpakkingsvrij verkocht worden
 • Producten die worden verkocht, zijn ofwel verpakt in milieuvriendelijk cellofaan (100% biologisch en composteerbaar), gerecyclede kartonnen dozen of glazen potten
 • Onze bitbox is een aluminium blik. Dit is lichtgewicht en zeer duurzaam. Aluminium kan heel goed worden gerecycled. Recycling van aluminium spaart natuurlijke hulpbronnen en bespaart tot 95% van de energie die normaal nodig is om metaal te produceren.
  100% composteerbaar en gerecycled gemaakt
 • We gebruiken verpakkingen gemaakt van verschillende soorten plantaardig zetmeel (geen maïs) die niet meer worden gebruikt in de voedselproductie (100% biologisch afbreekbaar, volgens EN 13432)
 • Ons verpakkingspapier is geverfd met verf op waterbasis
 • Kartonnen dozen worden waar mogelijk hergebruikt en zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en volledig gerecycled
  Kunststofvrij
 • Rosenrot zorgt er strikt voor dat alle producten altijd 100% plasticvrij zijn
 • Maar we gaan nog verder: ook bij het in- en ompakken in onze eigen verzendafdeling vermijden we plastic waar mogelijk

Respect voor mens, dier en aarde

 • We stemmen onze grondstofselectie af op de normen van het Ecocert- en/of Cosmos-biologisch keurmerk.
 • Alle oliën, plantaardige hydrolaten, plantaardige melk, voedingsadditieven en kruiden, glycerine, ethylalcohol en inuline zijn afkomstig van gecontroleerde biologische teelt (Ecocert/BDIH/Cosmos).
 • Alle essentiële oliën zijn voornamelijk afkomstig van gecontroleerde biologische teelt (Ecocert/BDIH/Cosmos of 100% natuurlijk). Alle andere grondstoffen (bv. klei, zout, enz…) zijn van natuurlijke oorsprong.
 • We produceren al onze plantenextracten in fijne biologische kwaliteit in onze fabriek, ook volgens ons eigen recept. Dus we weten wat er in de extracten zit – pure plantkracht, niets anders. Dit is ook voelbaar in onze producten
 • Onze natuurlijke geuren zijn gevoelig en strelen de ziel. Ze zijn bijna allemaal exclusief door ons gemaakt en zijn verwerkt in onze schoonheidsproducten.
 • We vertrouwen op de effecten van de natuur en vermijden bewust kerosines, parabenen, siliconen of synthetische conserveringsmiddelen en kleurstoffen.
 • In al onze interne productie- en verzendprocessen besteden we altijd aandacht aan duurzame acties (bijvoorbeeld inkoop van lokale grondstoffen om onnodig transport te voorkomen, hoge procesefficiëntie om hoog energieverbruik te voorkomen)

Yaviva, als groothandel Rosenrot zero waste solid cosmetica, staat hier 100% achter. Wil je meer weten over Zero waste cosmetica van Rosenrot neem dan snel contact met ons op: 0343-755287 of info@yaviva.nl

Groothandel zero waste cosmetica
Distributeur groothandel zero waste cosmetics zero water

Minder CO2

 • Wij gebruiken duurzame elektriciteit.
 • Onze facturen/correspondentie zijn gedrukt op gerecycled papier. (Maar het liefst versturen we ze per mail)
 • Alle bestellingen worden verzonden met DHL CO2-neutraal (GoGreen).

Groothandel Rosenrot zero waste solid cosmetica

Yaviva is groothandel Rosenrot zero waste solid cosmetica. Hier vind je een overzicht van al onze 30+ ECO cosmetica merken. Heb je een webshop, salon of (natuur- of drogist)winkel en heb je nog geen account? Schrijf je dan hier in. Heb je vragen over hoe Rosenrot zero waste cosmetica jouw concept kan versterken en/of vergroenen? 0343-755287 / info@yaviva.nl

Een greep uit de collectie van Rosenrot zero waste solid cosmetica

Groothandel Rosenrot zero waste solid cosmetica
Groothandel Rosenrot zero waste solid cosmetica
Groothandel Rosenrot zero waste solid cosmetica
Groothandel Rosenrot zero waste solid cosmetica
Groothandel Rosenrot zero waste solid cosmetica
Vaste conditioner groothandel
Zero waste cosmetics distributeur
Zero waste cosmetics distributeur
Zero waste cosmetics distributeur
Natuurlijke deodorant zero waste groothandel
Natuurlijke deodorant zero waste groothandel
Natuurlijke deodorant zero waste groothandel
Natuurlijke body butter bar groothandel
Natuurlijke body butter bar groothandel
Natuurlijke body butter bar groothandel